Suha koža na obrazu in telesu zelo pogosta težava

Suha koža na obrazu in po telesu je zelo pogosta težava. Lahko srbi, zateguje, v skrajnih primerih pa tudi poka, kar je zelo boleče. Suhi koži primanjkuje medcelične maščobe – naravne snovi iz maščobe, potu in vlažilcev, ki deluje kot zaščitni sloj. Ta sloj omogoča prožnost vrhnje plasti kože, roženine, ki zagotavlja odpornost kože pred zunanjimi vplivi in jo varuje pred izsušitvijo. Tudi žleze lojnice pri suhi koži praviloma proizvajajo manj maščobe. Kožna maščoba pa je najboljše sredstvo za ohranjanje vlage, če te zaščite ni, se to pokaže kot primanjkljaj vlage. Celice postanejo suhe in se začnejo luščiti. Zaradi slabše medsebojne povezanosti izpareva tudi vlaga, škodljive snovi pa lahko prodrejo v notranjost. Koža na obrazu in telesu tako postane občutljiva in podvržena prehitremu staranju.


Koža na obrazu in telesu si zasluži posebno pozornost še posebno v jesenskem in zimskem času, ko zunanji dejavniki, kot sta veter in mraz, nežno in občutljivo kožo na obrazu še dodatno obremenjujejo. Kljub želji, da bi svojo kožo s široko dostopnimi kozmetičnimi izdelki zaščitili in negovali, pa z njihovo uporabo vseeno ne smemo pretiravati.

 

Koža na obrazu – suha koža si zasluži kakovostno nego z ustrezno kozmetiko

Suha koža na obrazu je zelo občutljiva, zato jo je priporočljivo negovati po načelu Bolje manj, a kakovostno. Zares bo pomagala le premišljena in zmerna nega suhe in občutljive kože. Zato priporočamo nego z ustreznimi izdelki, ki bo koži zagotovila manjkajoče snovi. S spretnimi rokami ter kakovostno in primerno izbrano kozmetiko bo suha koža na obrazu kmalu spet postala čvrsta, mehka, zdrava in sijoča.


V kozmetičnem salonu Spa v mestu uporabljamo profesionalno naravno kozmetiko Eve Taylor in Afrodita ter certificirano organsko kozmetiko Inlight in Sanctum. Kozmetika je namenjena vsem tipom kože, z njo pa boste zadovoljni tudi najbolj zahtevni.

 

Suha koža – kakavova obloga zmanjšuje znake suhe in razpokane kože

Kakavovo maslo je bogato s hranilnimi snovmi, vitaminom E in močnimi antioksidanti, ki zavirajo proste radikale ter ščitijo kožo pred prezgodnjim staranjem in negativnimi vplivi okolja. Maslo se globoko vpije, preprečuje izgubo vlage, kožo dodatno vlaži in ohranja njeno prožnost ter ji vrača mehkobo. Zmanjšuje znake suhe in razpokane kože, gladi gubice, blagodejne sestavine v kakavu pa ščitijo ter negujejo kožo, izpostavljeno soncu. Zaradi posebnih lastnosti pa obenem ohranja in podaljšuje zagorelost kože ter prispeva k lepši polti.

Vabljeni v kozmetični salon Spa v mestu, kjer suha koža ne bo več težava.