Refleksna masaža stopal z dotikanjem točno določenih točk

Refleksna masaža stopal - 35 min, 30 €

Refleksologija oz. refleksna masaža stopal je vrsta masaže, ki s posebnimi ročnimi tehnikami in točno določenimi prsti izvaja fizični pritisk na točno določene točke na nogah. Po mnenju refleksologov obstaja v človeškem telesu 10 kanalov, ki se začenjajo in končujejo na konicah nožnih prstov. Vsak izmed njih pa je povezan z določenim delom telesa. Med svojim delom se refleksologi osredotočijo prav na odkrivanje blokiranih energijskih kanalov. Bolečina ob pritisku na točko nam pove, da so v pretoku energije prepreke. Z masažo in pritiskanjem na občutljivo točko sprostimo energijski kanal, spodbudimo pretok energije in izboljšamo svoje zdravje. Po končanem delu naj bi se v telesu ponovno vzpostavilo ravnotežje.


Refleksna masaža stopalRefleksologija je tehnika naravnega zdravljenja in sproščanja celega telesa, ki se je izkazala kot izredno učinkovita oblika naravne terapije za:

  • bolečine v hrbtenici,
  • migreno,
  • artritis,
  • motnje v spanju,
  • športne poškodbe,
  • neredno prebavo in
  • težave, povezane s stresom.


Refleksna masaža stopal je pogosto del klasične masaže nog, kar še dodatno vpliva na izboljšanje našega zdravstvenega stanja.

 

Refleksologija v Spa v mestu, Ljubljana

RefleksologijaRefleksna masaža stopal se v Spa v mestu Ljubljana prične z namakanjem stopal v topli kopeli. Namesto kopeli lahko uporabimo tudi toplo brisačo, ki vam jo položimo na stopala. Za lažje drsenje po stopalu si v roke vtremo nekaj masažnega olja. Medtem ko v roke primemo eno stopalo, drugo ostane zavito v brisačo. S palcem pritiskamo na točke po vsem stopalu tako, da pričnemo pri prstih in nadaljujemo proti peti. Ko pridemo do občutljive točke, nanjo pritisnemo za pol minute, nato pa pritiskamo na dele okoli nje. Zaključimo s ponovnim 30-sekundnim pritiskom in celoten postopek ponavljamo, dokler neprijeten občutek ne izgine. Ko je refleksologija na prvem stopalu zaključena, je na vrsti drugo stopalo.

Redna refleskologija vam lahko pomaga obvladovati vsakodnevni stres, ki ga povzročajo številne posledice današnjega hitrega načina življenja, ki ga spremljajo vsakodnevna naglica, mnoge obveznosti, nepravilna prehrana in pomanjkanje gibanja.

Naj vam čudežne točke na stopalih povrnejo harmonijo v življenju.


Pokličite nas na zgornjo številko ali pa nam pošljite povpraševanje in si rezervirajte želeni termin.