Pedikura – nega stopal in nohtov za lažji in neboleč korak

Pedikura - 60 min, 30 €

Stopala so eden najbolj obremenjenih delov telesa. Od jutra do večera nosijo celotno težo našega telesa, poleg tega pa jih dodatno obremenjujejo pretesna ali drugače neustrezna obuvala. Ob dolgotrajnem zanemarjanju nog in stopal postane koža suha, groba in trda, predvsem na petah in blazinicah nog. Na nohtih se lahko pojavijo glivice, noht postane odebeljen, izredno boleč je tudi vraščen noht.


Pedikura v širšem pomenu besede predstavlja nego nog oz. stopal, oblikovanje nohtov ter odstranjevanje poroženele in suhe kože na stopalih. Za zdravljenje vraščenih nohtov, kurjih očes in otiščancev pa z ustreznimi kirurškimi instrumenti poskrbi medicinska pedikura. Klasična in medicinska pedikura v Spa v mestu poskrbita za lepa in urejena stopala in nohte na nogah, manikura pa vam uredi še nohte na rokah. V umirjenem ambientu sredi mesta vam nudimo tudi nego obraza, ličenje, depilacijo ter sproščanje v finski savni in ob številnih masažah.

 

Pedikura v Spa v mestu, Ljubljana – privoščite svojim nogam najboljšo nego

Čeprav večina ljudi več nege posveti negi nohtov na rokah, je tudi nega nohtov na nogah pomembna za osebno urejenost. Pedikura v kozmetičnem salonu Spa v mestu, Ljubljana, bo poskrbela, da bodo vaši nohti lepi, čvrsti, predvsem pa zdravi.


Pedikura se začne z namakanjem nog v sproščujoči kopeli, ki zmehča otrdelo kožo, da jo lažje odstranimo. Preden se lotimo oblikovanja in urejanja nohtov, je izredno pomembno, da stopala do konca osušimo, saj so vlažna pravi raj za nastanek mikroorganizmov oziroma glivic. Za zdrava stopala in dobro počutje lahko poskrbimo tudi z refleksno masažo stopal.


Negi stopal sledi nega nohtov. Pri oblikovanju nohtov je predvsem pomembno pravilno rezanje, pri čemer so ranljivi zlasti nohti palcev. Nohte režemo vedno naravnost in nikoli na okroglo, saj se lahko napačno rezan noht vraste, kar je zelo boleče. Razpoke ali neestetska mesta na nohtih za boljši videz zgladimo s sredstvom za poliranje nohtov, po vaši želji pa jih tudi barvno ali francosko nalakiramo.


Nohti na nogah rastejo počasneje kot nohti na rokah, zato je dovolj, da se za temeljito pedikuro odločimo enkrat na mesec.Po potrebi vam pozdravimo tudi vraščene nohte in odstranimo kurja očesa ter otiščance. Pedikura je primerna za vse – tako ženske kot moške.

Lepa stopala in urejeni nohti na nogah so znak urejenosti in lepote, zato jim privoščite redno nego. Najboljša pedikura je v Spa v mestu, Ljubljana.