Medicinska pedikura – medicinska nega nog in stopal

Medicinska pedikura je usmerjena v odpravljanje problematike stopal in nohtov na nogah. Naše noge in stopala so namreč zelo izpostavljena obremenitvam, povezanim z današnjim načinom življenja, kot so dolgotrajno stanje, hoja po asfaltu, pritisk prekomerne telesne teže na stopala in nepravilna obutev. Ob dolgotrajnem zanemarjanju nog in stopal postane koža suha, groba in trda, predvsem na petah in blazinicah nog. Razpokane pete seveda niso estetske, še bolj zaskrbljujoče pa je, da postanejo gojišče za glivice, suha koža pa je bolj dovzetna za različne infekcije. Zato se pogosto srečujemo z neprijetnimi in bolečimi posledicami pomanjkljive nege nog, kot so otiščanci, kurja očesa in vraščeni nohti. Tem in še drugim tegobam pa klasična estetska pedikura ni kos.


Namen klasične pedikure je predvsem ohraniti zdravo stopalo in ga narediti privlačnega. Postopek pedikure tako zajema pregled stopal, urejanje nohtov in odstranitev manjše količine poroženele kože. Po pedikuri se na stopala nanesejo ustrezne kreme in balzami, urejanje nohtov pa lahko vključuje tudi lakiranje. S tem kozmetičnim postopkom vzdržujemo higieno in skrbimo za zdravje stopal.


Medicinska pedikura zajema pregled stopal, urejanje glivičnih nohtov ter svetovanje o njihovi negi in zdravljenju. Prav tako vključuje odstranjevanje kurjih očes, otiščancev in poroženele odvečne kože brez bolečin, odpravljanje razpokanih pet ter saniranje vraščenega nohta. Medicinska pedikura je na voljo tudi v kozmetičnem salonu Spa v mestu Ljubljana, kjer so vam na voljo tudi številne druge kozmetične storitve. Prav tako nudimo sproščanje v finski savni in ob masaži.

 

Medicinska pedikura v Spa v mestu, Ljubljana, del klasične pedikure

Medicinska pedikura v kozmetičnem salonu Spa v mestu Ljubljana je del klasične pedikure. Klasična pedikura vključuje namakanje nog v sproščujoči kopeli, odstranjevanje trde, poroženele kože na stopalih ter striženje in urejanje nohtov. V primeru, da vas pestijo vraščeni nohti, kurja očesa ali otiščanci, vam bomo opravili tudi medicinsko nego nog in stopal, ki jo zajema medicinska pedikura. Po končani pedikuri bomo na stopala nanesli ustrezne kreme in balzame, nohte pa bomo po vaši želji tudi nalakirali.

Medicinska pedikura je namenjena vsem, ki jih pestijo različne težave na stopalih, pa tudi tistim, ki si želijo ohraniti zdrava in lepa stopala. Obiščite kozmetični salon Spa v mestu, kjer bomo poskrbeli, da bo vaš korak še naprej lahkoten in neboleč.

Vabljeni!